Kerhonohjaajalle

HEI SINÄ YLI 13-VUOTIAS NUORI tai AIKUINEN!

 

Kiinnostaako kerhonohjaus? Oletko vastuullinen, yhteistyökykyinen, pidät lasten ohjaamisesta ja tykkäät itsekin esim. leipoa, kokkailla, askarrella tai olet ehkä liikunnallinen? 

 

4H-kerhojen syyskaudelle (alkaa syyskuussa) tarvitsemme joka vuosi uusia, reippaita ja vastuullisia yli 14-vuotiaita nuoria ja aikuisia kerhonohjaajia (yli 13-vuotiaana voit päästä apuohjaajaksi). Järjestämme Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen uusille kerhonohjaajille elo-syyskuussa. 

 

Kerhonohjaajat  suunnittelevat kerhoonsa syys- ja kevätkaudelle toimintasuunnitelmat, jotka toiminnanjohtaja tarkastaa ja hyväksyy. Jokaisella kerhokerralla on siis suunniteltu mukava tekeminen, johon myös kerholaiset ovat päässeet vaikuttamaan. Tarvikkeet saa pääasiassa toimistolta tai ohjaajat hankkivat luonnonmateriaalit, kierrätystarvikkeet esim. lehdet, maitopurkit yms. 

 

Ohjaajien tehtävänä on ohjata toimintaa kerhossa (askartelu, leikit, liikunta yms.) ja sopia kerholaisten kanssa säännöt ja pitää niiden avulla järjestystä. Kerhoon tehdään myös turvallisuussuunnitelma, jonka avulla huolehditaan turvallisuudesta. Kerhon päätyttyä ohjaaja huolehtii kerhopaikan siisteydestä ja ovien lukitsemisesta.

 

Kerhonohjaaja on viikoittain yhteydessä yhdistykseen, hakee ja tuo tarvikkeita, antaa kerholaisille liittymislomakkeita ja tuo ne täytettynä toimistolle, kirjaa kerhokertansa kerhoraporttiin, täyttää kerhokirjaa. Kauden lopuksi toimittaa kerhoraportin ja verokortin palkkionmaksua varten.

 

Toiminnanjohtajalta saa suunnitteluapua, vinkkejä ja monenmoisia ohjeita helpottamaan kerhonohjausta.  Toimisto on myös täynnä kaikenlaista askartelumateriaalia jotka kaikki ovat kerhonohjaajien käytettävissä. Lisäksi järjestämme kerhonohjaajille jatkokoulutuksia ja palavereja vähintään kerran kaudessa. Kaikessa kerhonohjaukseen ja kerhon toimintaan liittyvässä asiassa voit olla yhteydessä toiminnanjohtajaan.