Kerhonohjaajalle

HEI!

Oletko yli 13-vuotias nuori tai aikuinen?

Oletko kiinnostunut kerhonohjauksesta?

Oletko vastuullinen, yhteistyökykyinen, pidät lasten ohjaamisesta ja tykkäät itsekin leipoa, kokkailla, askarrella tai olet ehkä liikunnallinen? 

4H-kerhojen syyskuussa alkavalle kaudelle tarvitsemme joka vuosi uusia, reippaita ja vastuullisia yli 14-vuotiaita nuoria ja aikuisia kerhonohjaajia (yli 13-vuotiaana voit päästä apuohjaajaksi). Järjestämme Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen uusille kerhonohjaajille elo-syyskuussa. 

Kerhonohjaajat  suunnittelevat kerhoonsa syys- ja kevätkauden toimintasuunnitelman, jonka toiminnanjohtaja tarkastaa ja hyväksyy. Jokaiselle kerhokerralle on suunniteltu mukava tekeminen, johon myös kerholaiset voivat vaikuttaa. Kehotarvikkeita jaetaan toimistolta ja 4H-ohjaajat täydentävät valikoimaa luonnonmateriaaleja ja kierrätystavaroita itse hankkien. 

Ohjaajien tehtävänä on ohjata kerholaisia askartelu-, liikunta- ja leikkitoiminnassa. Kerhossa sovitaan kerholaisten kanssa yhteiset säännöt järjestyksen ylläpitämiseksi. Turvallisuussuunnitelma laaditaan kerhokohtaisesti kerholaisten turvallisuuden takaamiseksi. Kerhon päätyttyä ohjaaja huolehtii kerhopaikan siisteydestä ja ovien lukitsemisesta.

Kerhonohjaaja on yhteydessä yhdistykseen, hakee ja tuo kerhotarvikkeita, kirjaa kerhokertansa kerhoraporttiin ja täyttää kerhokirjaa. Kauden lopuksi kerhonohjaaja toimittaa toimistolle kerhoraportin ja verokortin palkkionmaksua varten.

Kerhonohjaajana saat tukea

4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja tukee ja auttaa ohjaajaa kerhonohjaukseen ja kerhon toimintaan liittyvissä kysymyksissä. Ohjaajiin ollaan tiiviisti yhteydessä ja osaamista pidetään yllä järjestämällä palavereja sekä tarjoamalla jatkokoulutusta.