Yrittäjyyttä ja hyvinvointia Lapin nuorille-hanke

Tervolan 4H-yhdistys on mukana Suomen 4H-liiton Yrittäjyyttä ja hyvinvointia Lapin nuorille- hankkeessa. Hankkeessa vahvistetaan nuorten hyvinvointia lisäämällä nuorten työelämävalmiuksia ja yrittäjyyskokeiluja koko Lapin maakunnan alueella. 

 

Yhdistyksemme on sitoutunut hankkeen tavoitteisiin ja tulemme järjestämään alueellamme mm. 4H-yrityskoulutuksia ja 4H-yritysinfoja. 4H-yrityskoulutuksiin on mahdollisuus osallistua myös etänä. Etäkoulutuksia järjestetään säännöllisesti 1–2 kuukauden välein. Tiedotamme tapahtumista omilla kotisivuillamme ja somekanavissamme.

Hankkeessa kootaan nuorten vaikuttamistyöryhmä, jonka tarkoitus on ottaa nuoret mukaan suunnittelemaan koulutusten sisältöjä sekä nuorten yhteistä yritystapahtumaa. Vaikuttamistyöryhmä on tarkoitettu 15–20-vuotiaille nuorille. Mikäli kiinnostuit nuorten vaikuttamistyöryhmään osallistumisesta, olethan yhteydessä toiminnanjohtaja Eeva Ranta, 0407782573, eeva.ranta@4h.fi.

 

Hankkeessa työskentelee kaksi yrityskoordinaattoria, joiden tehtävänä on lisätä yrittäjyyskasvatuksen volyymia, nuorten yrittäjyyttä ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Yrittäjyyttä ja työelämätaitoja tukemalla tuetaan mahdollisimman monen nuoren työllistyminen kesäksi. Hankkeessa otetaan käyttöön uusia yrittäjyyskasvatusmenetelmiä ja tuodaan esille myös uutta Lapin yrittäjyyskasvatusstrategiaa.

Hankkeen tavoitteena on: 


• 4H-yritysten määrän kasvattaminen, 80 uutta 4H-yrittäjää vuoden 2025 loppuun mennessä

• Tuoda 4H-yrittäjyys mahdolliseksi nuoren taustasta ja asuinpaikasta riippumatta

• Lisätä nuorten tietoisuutta kesäyrittäjyyden mahdollisuuksista

• Koota nuorten vaikuttamistyöryhmä edistämään nuorten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta

• Lisätä eri toimijoiden välistä yhteistyötä yrittäjyyskasvatuksessa

• Konseptoida nuorten yrittäjyystapahtuma

 

Yrityskoordinaattorit:

Anu Davidila

anu.davidila@4h.fi

p. +358 44 256 9167

Toiminta-alueen kunnat: Enontekiö, Kemi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pello, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio

 

Tuija Sääskilahti

tuija.saaskilahti@4h.fi

p. +358 45 634 5697

Toiminta-alueen kunnat: Inari, Kemijärvi, Kittilä, Pelkosenniemi, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki

 

Hanketta rahoittavat Lapin aluehallintovirasto sekä LähiTapiola Lappi

Hankkeen suunniteltu kesto on 1.11.2023-30.10.2025.